WordPress website versnellen

Wordpress versnellen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

WordPress is hét CMS systeem als we praten over websites. Inmiddels zijn 1 op de 5 websites gebouwd in WordPress. Wij vinden het zelf ook geen wonder dat het zo veel gebruikt wordt. WordPress is een erg gebruiksvriendelijk systeem waarmee erg goede websites gebouwd, maar ook beheert kunnen worden. Wij gebruiken daarom ook WordPress in de basis voor onze klanten. WordPress maakt het mogelijk een goedkope website te maken maar wel met kwaliteit. Wil jij graag weten hoe je WordPress website versnellen kan? Lees dan gauw verder!

Gebruik maken van de juiste plugins voor WordPress website versnellen

Plugins zijn eigenlijk losse programma’tjes welke je op je WordPress website installeert. Een nieuwe plugin zorgt voor nieuwe functionaliteiten. Heel handig dus! Maar hier zit ook een nadeel aan. Hoe meer plugins je website gebruikt, hoe trager deze kan worden. Dat is op zich ook vrij logisch, want hoe meer de website moet rekenen en uitvoeren hoe langer het duurt voor alles geladen is. Het is dus zeer aan te raden om goed te kijken naar welke plugins je gebruikt. Hoe minder plugins hoe beter! Vaak is het ook te maken met een eigen stukje code. Verder is het ook goed om te kijken naar welke plugins je gebruikt en of dit nou wel de juiste keuze is. Zo kun je goed je WordPress website versnellen!

Stel, je zoekt een plugin voor de SEO. Hiervoor zijn veel verschillende plugins beschikbaar. De ene is beter en sneller dan de andere. Het is verstandig om goed uit te zoeken welke plugin veel gedownload is en waarvan de waardering goed is. Wij gaan zelf een stapje verder en “onderzoeken” zo’n plugin en maken alleen gebruik van een plugin als het echt nodig is.

Maak gebruik van kwalitatieve templates

Er zijn voor WordPress erg veel templates oftewel themes beschikbaar. Dit is het uiterlijk van je website. Iedereen kan zo’n template maken, maar hier zit een kwaliteit verschil in. Zorg er voor dat je een template gebruikt welke ook geoptimaliseerde code heeft. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van templates die afbeeldingen na het laden van de pagina pas ophalen. Dit betekend dus dat de bezoeker niet hoeft te wachten tot alle afbeeldingen zijn geladen voor dat hij/zij de pagina kan bekijken. Het gaat misschien wel over milliseconde, maar alle kleine beetjes helpen. Hoe lichter je code is en hoe beter deze geoptimaliseerd is hoe sneller jouw website kan laden.

Optimaliseren voor het versnellen van je WordPress website

Het optimaliseren van je WordPress website kun je doen d.m.v. plugins. Als eerste raden wij aan een cache plugin te installeren en te configureren. Cache is eigenlijk het zelfde als tijdelijk geheugen. De pagina’s worden klaar gezet in het tijdelijk geheugen zodat deze niet voor iedere bezoeker opnieuw opgebouwd hoeven te worden. Dit scheelt veel in de laadtijd en daar kun je veel winst mee behalen. Wij maken gebruik van WP Super Cache of WP Fastest Cache. Verder maken wij gebruik van Autoptimize. Deze plugin zorgt er voor dat alle CSS en JS bestanden (die zorgen voor de stijl en front-end handelingen) worden samengevoegd tot 1 bestand. Verder wordt de code verkleind waardoor de laadgrootte van de website wordt verkleind. Hoe minder er in geladen hoeft te worden hoe sneller!

Snelle hosting voor een snelle website

Nog een erg belangrijke factor is hosting. Hosting is waar je website op draait. Er zijn hosting partijen die beweren WordPress geoptimaliseerde webhosting aan te bieden. Dit is echter niet altijd waar en is vaak een verkoop truc. Wij hebben inmiddels al zo’n 10 verschillende hosting partijen getest en de laadtijden zijn erg verschillend. Ga voor een kwalitatieve hosting provider. De websites die wij ontwikkelen draaien op Nederlandse servers waarbij snelheid en veiligheid hoog op het lijstje staat voor de beste resultaten.

WordPress website versnellen en daarna testen

Heb je bovenstaande tips uitgevoerd? Goed bezig! Nu gaan we testen of de laadtijd ook omhoog is gegaan. Een tool hiervoor is GTMetrix. Deze tool scant jouw website en geeft een rapport met score voor de punten die verbeterd kunnen worden maar geeft ook aan welke punten je goed doet.

Wordpress versnellen

Op zoek naar een super snelle WordPress website? Neem eens een kijkje op onze website. Wij bieden super snelle websites aan tegen een maandelijks bedrag, inclusief hosting, domeinnaam, beveiliging, onderhoud, optimalisatie en e-mail.

 

Waar mogen wij het gratis voorbeeld naartoe sturen?

Vergeet niet jouw gratis voorbeeld website aan te vragen!