Hoe verkoopt u meer via uw website

ecommerce-2140604_1920
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Een website is een belangrijk aspect voor een bedrijf, dit omdat er veel informatie over het bedrijf in kan staan.
Voor de potentiƫle klant is dit erg belangrijk, de klant wil weten van wie hij/zei iets koopt. De klant wilt natuurlijk ook weten wat hij koopt, zorg er dus voor dat er genoeg informatie bij het product staat. Dit geeft de klant duidelijkheid en wanneer er veel informatie over uw bedrijf op uw website staat zal dit ook meer vertrouwen bij de klant opwekken. Dit is ook een factor wat kan lijden tot meer verkopen via uw website.

Google positie

U heeft een website maar u wilt meer verkopen via de website. Dit is een veel voorkomend probleem bij veel ondernemers. Zo kun je tegen verschillende dingen aanlopen. Het kan zijn dat uw website niet goed genoeg wordt gevonden in de Google zoek resultaten, wanneer dit het geval is lees dan het artikel ”Hoe komt uw site hoog in Google”. Wanneer uw website wel een goede plek heeft in de Google zoek resultaten maar er gewoon nog niet genoeg bezoekers op uw website komen lees dan het artikel ”Hoe krijgt u meer bezoekers op uw website”. Wanneer u wel bezoekers krijgt op uw website maar er gewoon weg te weinig wordt verkocht. Lees dan verder hoe u ervoor kan zorgen dat u meer verkopen haalt door middel van uw website.

Meer verkopen

Om meer verkopen te behalen via uw website moet u eerst het een en ander nalopen. Probeer zelf eens een artikel te kopen van uw website, loopt dit vloeiend of loopt u tegen problemen aan. Een klant wil het liefst zo min mogelijk doen, maakt het de klant gemakkelijk, zorg ervoor dat de klant binnen een paar klikken al iets kan kopen. Wanneer er op een website/webshop wordt vereist een account aan te maken voor een aankoop haakt 70% al af, doe dit dus vooral niet als het niet nodig is!

Ook worden bezoekers blij van kleurtjes, maak het ze mooi door het gebruik van verschillende kleuren, maar let op het is geen kunstwerk zorg er wel voor dat je professioneel blijft. Denk bijvoorbeeld aan een groene knop bij het ”betalen” dit zorgt ervoor dat ze sneller hier op willen klikken. Ook een rode knop bij het ”verwijderen uit winkelwagen” doet wonderen. Kleuren hebben veel invloed op het koopgedrag van een potentiĆ«le klant.

Aanbiedingen

Waar wij als Nederlanders al helemaal blij van worden zijn kortingen en aanbiedingen. Wees dus niet bang om af en toe een aanbieding op uw site te zetten om hierdoor meer verkopen te halen. Wanneer een klant tevreden is met het product zal de klant ongetwijfeld een keer terug komen. Of het aan zijn connecties vertellen die vervolgens ook weer een aankoop op uw site doen. Let wel op, doe geen te gekke aanbiedingen want dan vertrouwen de bezoekers het niet meer. Te vaak een aanbieding is ook niet goed.

Hulp nodig

Heeft u hulp nodig met uw website optimaliseren voor bijvoorbeeld hoger in Google komen? Of meer verkopen via uw site te behalen? Dan helpen wij van Alles voor Web u graag. Stuur ons een E-mail naar info@allesvoorweb.nl en wij zullen die zo snel mogelijk beantwoorden en contact met u opnemen.

Waar mogen wij het gratis voorbeeld naartoe sturen?

Vergeet niet jouw gratis voorbeeld website aan te vragen!