Hoe beveilig je jouw website

Veiligheid website
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin

Het veilig houden van je website is van groot belang! En wij weten dat er redelijk wat onduidelijkheid is over het veilig houden van je website. De onduidelijkheid komt, doordat er veel verschillende manieren zijn om je website veilig te houden. Maar welke manier werkt nou het beste voor jouw website?

Ons advies: Ga niet zomaar met een partij in zee! En begrijp ons niet verkeerd! Sommige websites bieden pakketten aan die niet bijdragen aan de veiligheid van je website, maar zo verkopen ze het wel! Wat wel bijdraagt aan de veiligheid van je website zijn onderhoudspakketten.
Het is belangrijk een partij te zoeken die vaak werkt met de software waar jouw website op is gemaakt, zoals dit bij ons WordPress is.

Wachtwoorden

Maar laten we beginnen bij het begin. Wat zijn de dingen die je website veiliger maken, en waardoor je minder snel ten prooi valt voor een hacker. Het meest logische is natuurlijk een sterk wachtwoord. Wij adviseren een minimale lengte van 8, eigenlijk nog meer. Verwerk verschillende tekens erin. Probeer niet de naam van je hond of kind te gebruiken, want hier prikken de hackers zo doorheen.

Daarnaast, en ja we moeten het er wel bijzeggen. Is het slim om je wachtwoord regelmatig te vervangen. Nou weten wij uit persoonlijke ervaringen dat er maar heel weinig mensen zijn die het wachtwoord regelmatig veranderen. Ook niet gek, want je hebt voor ieder online platform wel inloggegevens nodig. Het maandelijks veranderen van deze wachtwoorden kost al een hele dag. 

Ook is het verstandig verschillende wachtwoorden te gebruiken. Want stel, de hacker heeft je wachtwoord voor de website achterhaald. Kan het zomaar zijn dat hij datzelfde wachtwoord ook bij je E-mail gaat proberen. En wie weet waar hij het nog meer gaat proberen… Kortom, iets om in de gaten te houden dus!

Up-To-Date houden

Het onderhouden van je website is belangrijk, dit draagt enorm bij aan de veiligheid van je website. Wanneer de website lang niet geupdate is, wordt het risico op een hacker groter. En dit wil je koste wat kost voorkomen. Het herstellen van een website nadat deze gehackt is, is duur en kost veel tijd.

De makkelijkste en eigenlijk toch wel de beste manier om je website up-to-date te houden, is om een onderhoudspakket af te sluiten. Dit kost gemiddeld €15,- per maand. En dit zorgt ervoor dat je website veiliger is. Hiernaast zal de software van je website ook altijd geupdate blijven. Wat ook weer zijn voordelen heeft bij de positionering in de Google resultaten. 

Wanneer je gaat zoeken naar een goede partij om een update pakket bij af te sluiten, moet je letten op de volgende dingen. Het update pakket moet:

  • Beveiligingslekken dichten
  • Voor nieuwe functionaliteiten zorgen
  • Bug fixes uitvoeren

WordPress onderhoudspakket

Waarschijnlijk is jouw website gebouwd met WordPress. Dan adviseren wij het Alles voor Web onderhoudspakket. Deze is namelijk zo ingericht, dat deze geschikt is voor WordPress. Je website blijft altijd up-to-date en mocht er iets mis zijn wordt er persoonlijk contact met je opgenomen! Met dit updatepakket worden er ook beveiligingsupdates uitgevoerd.
Deze scannen de website naar ontbrekende codes of andere lekken. Deze worden dan zo snel mogelijk door ons gedicht. Ook zijn de bovengenoemde eisen bij dit pakket inbegrepen.

Betrouwbare hostingpartij

Een betrouwbare hoster zorgt er ook voor dat je website veiliger is. Hackers kijken namelijk ook waar de website in onderhoud en hosting is. Wanneer deze hackers zien dat je bij een minder betrouwbare partij zit, zal een aanval voor de hand liggen.
Maar als je bij een betrouwbare partij zit, zullen hackers minder snel een aanval uitvoeren. Dit omdat ze aan de hostingpartij vaak al kunnen zien met welke regelmaat de website een beveiligingsupdate krijgt. Daarnaast werkt het ook zo dat wanneer een hacker vaak faalt bij een bepaalde hoster, dat ze deze dus minder vaak proberen te hacken.

Daarom zijn veilige hostingpartijen vaak ook wat duurder, maar dit heeft dus als resultaat dat je website veilig is. Natuurlijk is de veiligheid geen garantie, maar een hostingpakket verkleint de kans op een hack aanval aanzienlijk.

Betrouwbare hosting en/of updatepakket nodig?

Klik hier!

Waar mogen wij het gratis voorbeeld naartoe sturen?

Vergeet niet jouw gratis voorbeeld website aan te vragen!